Buscar

Páginas

TREND: BAROK


Barok prevládal počas celého 17. a časti 18. storočia nielen v móde, ale aj umení, či čiastkovom umení. Typickými znakmi baroku je extravagantné zdobenie, ladné tvary, honosnosť a škrobenosť.
Ak by sme chceli charakterizovať baroko v móde kľúčovými slovami, tak by to vyzeralo asi takto: ozdobné; ťažké; ornamenty; škrobenosť; formálnosť; róba Watteau.
Módny návrhári a experti sa nechali inšpirovať týmto obdobím a tak vznikol nový jesenný trend. Našťastie pre nás, kúsky inšpirované 17. storočím sa dajú teraz kúpiť takmer v každom obchode a prekvapivo sa dajú zakombinovať do bežného nosenia a nemusíte byť z kráľovskej rodiny, aby ste tento trend zaradili do svojho šatníka.

Pripravila som pre Vás prehľad barokového trendu v 21. storočí. Ja som úplne očarená, ak tento trend očarí aj Vás, tak odporúčam tieto shopy: New LookASOSRiver Island alebo Topshop. Nájdete v nich celkom slušnú ponuku oblečenia, doplnkov a topánok v barokovom štýle.

1. TOPY / SAKÁ/ SVETRÍKY


2. NOHAVICE / SUKŇE/ LEGÍNY / ŠORTKY

3. ŠATY

4. DOPLNKY, ŠPERKY, KABELKY
5. TOPÁNKY



Tento štýl ovládol aj celebrity:

A teraz praktické prevedenie barokového trendu. Ako ho nosiť?
Napríklad takto sa môžte obliecť na večierok.
Ak by sme vymenili kabelku, topánky a vynechali náušnice, tak sa nám bude outfit hodiť i do práce, či na večeru do reštaurácie. 




Nakoniec pridávam úžasný kabát bez rukávov v barokovom štýle.
Kabát hodný nielen princeznej ;)

3 komentárov:

Unknown

topanky cislo 7 cervene su bombove :)

Unknown

Ja byť ženou - tak by som bral 3. šaty - pekné sú

Katka Hajdúová

Zaujali ma hlavne tie doplnky:-)

Zverejnenie komentára