Buscar

Páginas

Obleč sa ako...Blair Waldorf

Máme tu "návod" ako nadobudnúť štýl Blair Waldorfovej. Blair Waldorf je postava zo seriálu Gossip Girl /Super Drbna/. Postavu Blair stvárňuje herečka Leighton Meester. V seriále je "B" vždy perfektne zladená od hlavy až po päty, ako keby práve vystúpila z výkladu prestížneho obchodu - jej outfit je totiž vždy bezchybný. Blairin šatník prevláda klasickým a preppy štýlom. Kráľovná "B" by nikdy nevyšla z domu s neumytou hlavou, ani by si nikdy nekúpila oblečenie v bohémskom štýle. Ak sa chcete priblížiť Blairinmu štýlu, tak potom je potrebné riadiť sa nasledovnými módnymi pravidlami:

1. ŠATY / SUKNE
Blair najčastejšie nosí sukne a šaty. Základným pravidlom sú elegantné línie a kvalita materiálu! Počas leta noste najmä šaty s kvetinovou potlačou. Pamätaj, že Blair nosí šaty, ktoré majú charakter! Medzi jej najobľúbenejšie patria šaty so spomínanou kvetinovou potlačou, šaty v geometrických tvaroch, saténové šaty, klasické/elegantné šaty alebo šaty vo vintage štýle. Ak sa chcete priblížiť k Blairinemu štýlu čo najviac, tak na jeany zabudnite, Blair nenosí denim vôbec.



2. ELEGANTNÉ / KLASICKÉ KÚSKY
Druhým dôležitým pravidlom je nosiť veľa košieľ/blúzok s goliermi, elegantné sukne, kabátiky a saká. Blairin typický outfit je kombinácia svetlej blúzky a tmavej sukne, doladené pančuškami a čelenkou.


3. KOMBINÁCIA FARIEB
Pohrajte sa s farbami a nebojte sa ich použiť! Mixujte farby ako Blair -> noste farebné topánky, pančušky, čelenky a nedovoľte aby bol Váš outfit nudný. No dajte pozor, aby ste to s farbami neprehnali, nesmiete vyzerať gýčovo, ale štýlovo!


4. DIEVČENSKÉ DETAILY
Vo vnútri srdca je Blair úplné dievčatko a práve preto svoje outfity miluje doladiť ženskosťou a to najmä: čipkou, mašľami, volánikmi.


5. Svetríky a kabátiky
Pravidlo číslo jedna - zabudnite na mikiny! Blair sa nikdy nevzdá nosenia svetríkov, kardiganov a kabátikov, či už je chladnejšie alebo teplejšie počasie. Preferujte neutrálne farby, najmä béžovú a zvyšok outfitu môžete  zladiť farebne.



6. NOHAVICE
Blair nosí nohavice len výnimočne. Preferuje tmavé skinny nohavice, legíny v tmavých farbách alebo rada nosí široké nohavice v šedých farbách v kombinácií s farebnými alebo kvetinovými topmi.



7. KABÁTY A PONČÁ
Blair rada nosí farebné alebo čierno-biele kabáty alebo pončá. Jej kabát je súčasť celkového outfitu. Kabáty a pončá doplň farebnými kabelkami, ale nikdy nenos kabelku a kabát v rovnakom farebnom odtieni.



8. RÓBY
Blair skrátka vie ako na seba upútať pozornosť! Jej večerné róby sú naozaj rozmanité - od jednoduchých šiat až po večerné toalety. Farebne sa vôbec neobmedzujte, pamätajte hlavne na to, aby ste boli vždy elegantne upravená a aby doplnky, kabelka a topánky vždy perfektne ladili so šatami.



9. KLASICKÁ/ELEGANTNÁ OBUV

Blair miluje farby a rada nosí farebné topánky, no vždy si potrpí na tom, aby mali jednoduché elegantné línie. Zabudnite na tenisky!




10. KLOBÚKY / BARETKY
Blair je dáma a preto v jej šatníku nesmú chýbať elegantné klobúčiky, či baretky. Ak sa Blair vyberie niekam v zime nenosí čelenky, ale nikdy nezabúda na pokrývku hlavy - opäť sa nebojte farieb.



11. ČELENKY
Najtypickejším doplnkom Blair sú rozhodne čelenky - od tartanovej po saténovú. Blair nosí čelenky zvyčajne so spustenými vlnitými vlasmi, iba občas ich nosí aj s vypnutými drdolmi.



12. PANČUŠKY
Blair vlastní tony pančušiek asi každej farby - od červenej, bielej, sivej modrej až po čipkové čierne.


13. PYŽAMKÁ
Blair je perfektná dokonca aj keď spí. Slečna Woldorfová nenosí žiadne flanelové pyžamá, ale spí v negližé. Ak aj počas dňa trávi čas doma, tak sa Blair rada pohybuje po dome v negližé a županoch (zväčša saténových). Blair nosí väčšinou saténové negližé, ktoré vyzerá elegantne.Taktiež, takmer vždy nosí Blair i elegantné spodničky pod šatami :)




14. VLASY
Vaše vlasy musia byť vždy čerstvo umyté, musíte sa o ne starať ako o ozajstnú korunu! V žiadnom prípade vlasy nesmú byť suché alebo polámané, ak máte jemné redšie vlasy, tak používajte šampón na objem. Blair nosí vlasy zvyčajne rozpustené s jemnými uhladenými vlnami, občas ich nosí zopnuté vzadu. Ak sa Blair vyberie niekam na večierok alebo do spoločnosti, tak v tom prípade preferuje drdoly.




Ak ste sa prelúskali až sem a myslíte, že tento štýl je práve pre Vás, ale nemáte momentálne rozpočet na to, aby ste vymenili celú skriňu, tak začnite s tým, že si kúpite pár základných kúskov v neutrálnych farbách (béžová, čierna, tmavá modrá, biela), ktoré sa Vám budú ľahko kombinovať a postupne si dokupujte farebné kúsky :)


5 komentárov:

Anonymný

dakujem za inšpiráciu :)

Andrea

Unknown

rado sa stalo Andrejka :)

Unknown

2. ELEGANTNÉ / KLASICKÉ KÚSKY - tak také sa mi páčia

Unknown

ooo ta cervena roba kraaaasaaa

Katka Hajdúová

Všetko pekné elegantné:-)

Zverejnenie komentára