Buscar

Páginas

Elegantný účes

Ak sa už chystáte na nejakú spoločenskú udalosť a nemáte čas na kaderníčku, resp. nechcete ísť ku kaderníčke, tak tento návod na účes je práve pre vás! Je jednoduchý a za 10 minút ste učesaná :)



Všetko čo musíte vedieť ak sa chystáte na ples!

Plesová sezóna je v plnom prúde! Ak sa aj vy chystáte na ples a neviete čo na seba, prípadne ste si nie istá spoločenskou etiketou na plese, tak čítajte. Tento manuál Vás vystríha pred spoločenským faux pas!
Plesajte bez trapasov
Aj taká udalosť, akou je ples, má svoje pravidlá. Takže myslite na bontón, ale nezabudnite sa baviť! A najlepší recept, ako sa vyhnúť trapasom? Správajte sa prirodzene a primerane.
Pri slovách o plese sa väčšine dám srdce poriadne rozbúcha. Veď ktorá by sa nechcela cítiť ako princezná v nádherných šatách, s krásnym účesom, dokonalým mejkapom a s očarujúcim mužom po boku? Ples, to je jednoducho udalosť pre dámy a džentlmenov! Ponúkame vám zopár rád, ako sa obliecť a ako sa správať v spoločnosti, aby ste sa vyhli trapasom. 
Rada č. 1: Dámy v dlhých šatách
Ideálnym oblečením pre dámy je večerná toaleta, najlepšie s dĺžkou až po zem. Dovolený je hlboký výstrih alebo odhalený chrbát. Dbajte na to, aby doplnky, napríklad rukavičky či kabelka, mali rovnakú farbu ako odev a obuv. Nezabudnite na pančuchy. Aby ste sa vyhli nepríjemnosti s rozbehnutým očkom, zoberte si so sebou jedny náhradné, v kabelke vám nezaberú veľa miesta. Ak súčasť vašej toalety tvoria rukavice, mali by byť dlhé. Pozor! S rukavičkami nesmiete jesť, podávať si chlieb a podobne. Ak však použijete príbor, je to v poriadku. Topánky by mali byť na vysokých podpätkoch, uzavreté, povolené sú maximálne otvorené päty.
Rada č. 2: Muži len v tmavom
Muž si nesmie vziať iný oblek než čierny, smoking alebo frak. Oblek by nemal byť ani výrazne vzorovaný, vzorka nesmie pútať už z niekoľkých metrov. Decentný pásik neprekáža. Nutná je kravata alebo motýlik a čierne topánky na uväzovanie. Ku smokingu patria čierny motýlik, biela košeľa s tvrdým golierom a s krytými gombíkmi. Ku fraku, naopak, biely motýlik. Čierny nosia čašníci. Nezabudnite, že pár by mal vzhľadovo ladiť. 
Rada č. 3: Ani na krok bez partnerky
Už samotný príchod na ples má svoje pravidlá. Muž, ktorý je na plese partnerom dámy, jej počas celého večera robí garde a stará sa o to, aby sa cítila dobre. Pri vstupe má na starosti komunikáciu vo foyeri, manipuláciu so vstupenkami, komunikáciu so šatniarkou. Svojej partnerke podrží kabát, mal by jej otvárať dvere, uviesť ju na miesto. Ak prichádzate k stolu, kde už sedí nejaká spoločnosť, je nutné, aby ste sa predstavili. Najskôr sa predstaví muž, a to menom a priezviskom, potom predstaví svoju partnerku. Ak má partnerka iné priezvisko, partner ju predstaví menom aj priezviskom. Pri podávaní rúk najskôr podá ruku dáma dáme, potom dáma mužovi a napokon si podávajú ruky muži. Muž sa posadí tak, aby mal ženu po svojej pravici. Pochopiteľne jej pomôže so stoličkou. Pár, ktorý prichádza na ples, by mal tancovať spolu. Ak chce muž tancovať s viacerými dámami, prvý tanec by mal venovať svojej partnerke. Ak žiada o tanec dámu, ktorá prišla na ples s iným mužom, je dôležité, aby si od neho pýtal dovolenie. Nie je prípustné, aby svoju partnerku nechal sedieť pri stole samu.
Rada č. 4: Na ples nechoďte hladní
Na ples nikdy nechoďte hladní. Hrozí, že sa potom na jedlo doslova vrhnete. Nenakladajte si plný tanier, jeho obsah vám môže ľahko spadnúť na zem. Konzumovať môžete pri stole alebo postojačky, ak je večera formou rautu. Pri sedení sa neopierajte lakťami o stôl. Pohár držte za stopku. Má to niekoľko významov: nenecháte na ňom odtlačky prstov a nápoj zbytočne nezohrievate. Občas sa stane, že hosťovi spadne časť príboru. Na plese je neprípustné zdvíhať zo zeme akýkoľvek predmet. Aby oň niekto nezakopol či sa nepošmykol, opatrne ho zasuňte pod stôl. Ak vám padne na zem kúsok jedla, postavte sa do jeho bezprostrednej blízkosti a počkajte na servírku, ukážte jej to, a až keď sa vráti s nejakou lopatkou, s poďakovaním sa môžete vzdialiť. Pri jedle je dovolené hovoriť. Nebuďte ticho, konverzácia by mala prebiehať ľahko a nezáväzne, nie formou paľby otázok, spomenúť môžete zážitky z iných plesov. 
Rada č. 5: Zabudnite na veľké kabelky
K jednoduchým šatám sa hodia výstrednejšie a väčšie šperky. Ak máte honosnú róbu, dajte prednosť drobným šperkom. Dámska kabelka na ples by mala byť čo najmenšia. Dôležitý je aj dokonalý účes, zdobený bižutériou alebo módnymi živými kvetmi. Pozornosť venujte líčeniu, môžete sa trocha odviazať, rozžiari vás červený rúž na pery alebo rôzne trblietavé ozdôbky. 
Pozor na prehrešky
- Na ples sa nehodia krátke šaty, páni by nemali mať svetlý či príliš vzorovaný oblek.
- Zabudnite na sandáliky.
- Pán sa nikdy nezabáva s inými dámami. Svoju partnerku si musí všímať a nesmie ju nechať sedieť samu.
- V žiadnom prípade si dáma nemá sama nalievať alkohol.
- Nezdvíhajte zo zeme spadnuté predmety.
Plesové inšpirácie
Riešite dilemu, čo si obliecť na takú spoločenskú udalosť, akou je ples, a ako zamaskovať malé nedostatky na svojej postave? Poradíme vám, podľa čoho si vybrať šaty aj doplnky.
Plesová róba: v štýle princezien
Pri výbere plesovej róby je dobré poznať módu spoločenských šiat, iba tak sa môžete cítiť výnimočne. Väčšina plesových rób sa tento rok vyznačuje hladkými líniami a trblietavými detailmi, na výslnie sa však dostávajú aj modely pripomínajúce šaty princezien. Volániky a čisté odtiene farieb však pristanú iba štíhlej postave. Ak máte chuť na jednoduchosť, eleganciu a ženskosť, doprajte si róbu, ktorá obopína vašu postavu v správnych partiách, prípadne ju modeluje. V móde sú neónové odtiene, briliantová, fialová, cyklámenová či smaragdovozelená farba. 
Doplnky: investujte do drahších
Aj doplnky majú túto sezónu špecifickú podobu. Kožušinku nahradilo perie, k šperkom pribudli dlhé rukavičky. Jednoduchosť či ozdobnosť malých spoločenských kabeliek voľte podľa plesovej róby, prípadne si k nej kabelku dajte ušiť. Nikdy nesmie byť príliš výrazný viac ako jeden detail. Toto pravidlo platí aj pre účesy. K jednoduchým šatám sa hodí účes okrášlený kvetom či inou ozdobou, mal by byť skôr hladký. Posledné pravidlo znie: Na ples patria drahšie šperky a topánky. Bižutéria na túto výnimočnú noc nie je celkom vhodná. Ak máte jednoduchšie šaty s výstrihom vpredu, doprajte si výrazný náhrdelník. Topánky musia mať uzavretú špičku a koženú podrážku, preto do nich investujte viac. Báť sa nemusíte ani miernych platforiem či drobných ozdobných detailov. 

3 Najväčšie Trendy z Udeľovania Zlatých Glóbusov

Tri najväčšie trendy tohtoročného udeľovanie prestížnych cien, by sme mohli jednoznačne charakterizovať takto: ČERVENÁ, ČIERNA, BÉŽOVÁ!
Toto boli najobľúbenejšie farby šiat, ktoré si na seba celebrity vzali.

ČERVENÁ
Zľava: Jennifer Lawrence (Dior Haute Couture), Jennifer Garner (Vivienne Westwood), Naomi Watts (Zac Posen), Claire Danes (Versace), Zooey Deschanel (Oscar de la Renta)


ČIERNA

Zľava: Allison Williams (J. Mendel)Nicole Kidman (Alexander McQueen), Kristen Wiig (Michael Kors)Kate Hudson (Alexander McQueen)Eva Longoria (Emilio Pucci)


BÉŽOVÁ

Zľava: Isla Fisher (Reem Acra), Kerry Washington (Miu Miu),  Hayden Panettiere (Roberto Cavalli), Amy Adams (Marchesa), Amanda Seyfried (Givenchy)


Golden Globe Awards 2013

V Beverly Hills sa udeľovali zlaté glóbusy a teraz sa Vám celebrity predvedú vo svojich krásnych róbach! 

Amanda Seyfried v šatách od Givenchy

Hayden Panettiere v šatách od Roberta Cavalliho

Jennifer Lopez v róbe od Zuhair Murad

Jennifer Lawrence v šatách Dior Couture

Isla Fisher v šatách Reem Acra

Kate Hudson v šatách od  Alexandra McQueena

Julianna Margulies v šatách od návrhára Emilia Pucciho

Lucy Liu v šatách Carolina Herrera

Julianne Hough v šatách Monique Lhuillie

Taylor Swift v šatách od Donny Karan

Megan Fox v šatách Dolce & Gabbana

Zooey Deschanel v šatách od Oscara de la Rentu

Eva Longoria v róbe od Emilia Pucciho

Heidi Klum v šatách Alexandre Vauthier Couture

Kristen Bell v šatách Jenny Packham

Jessica Alba v róbe Oscar de la Renta

Nicole Richie v šatách od Naeema Khana

Anne Hathaway v róbe Chanel

Salma Hayek v šatách od Gucciho

Emily Blunt v róbe Michael Kors

Nicole Kidman v šatách od Alexandra McQueena

TREND: SIDE STRIPE PANTS - Nohavice s pásikom



Po anglicky SIDE STRIPE PANTS alebo aj RACING STRIPE PANTS, by sme mohli kľudne prekladať ako nohavice s pásikom! Pozor nejde o nohavice, ktoré sú pokryté pásikmi. Tieto nohavice majú pásik len po vonkajších bokoch! Celebrity si tento trend zamilovali a my vieme prečo, pretože opticky zoštíhľujú a predlžujú nohy. Nohavice tohto typu sú väčšinou šité z elegantných látok alebo saténu, aspoň hviezdy majú tieto látky najradšej. Preto doporučujem nekombinovať so športovými prvkami!
Takže inšpirujte sa skutočnými hviezdami! Nohavice kombinujte s blúzkami, topmi, sakami alebo ich noste ako kostým (Rihanna, Heidi Klum). Obujte si k nim lodičky, sandáliky, prípadne mokasíny (tu však pozor, aby mokasíny nepôsobili príliš mužne), ak už chcete byť v pohodlí a nechcete podpätky zvoľte radšej vkusné baleríny. Dbajte, aby Vás outfit pôsobil žensky.




 




Ako nosiť čižmičky v štýle UGG

Asi každý si vie presne predstaviť čo myslím pod názvom UGG čižmičky. Je jedno či máte originálnu austrálsku značku alebo ste si ich kúpili v niektorom z mnohých obchodných reťazcov, ktoré tiež predávajú botičky v tomto štýle. Tu je pár tipov ako ich nosiť:


Návod na očné líčenie

A máme tu ďalšie líčenie, ktoré môžme zaradiť medzi slávnostné alebo večerné líčenia. 


Návod na romantický drdol



12 tipov - ako si "uviazať" opasok


12 tipov - ako nosiť šatku



Elegantné dymové líčenie

Nastáva obdobie plesov a pre dámy to znamená, že sa môžu parádiť :) Ak ste sa rozhodli, že svoje líčenie na ples zvládnete sama, bez vizážistky, tak mám pre Vás návod na decentné dymové líčenie :)